Orban, Meloni şi Le Pen ar putea forma un supergrup suveranist în viitorul Parlament European, care l-ar depăşi pe cel al socialiştilor

Orban, Meloni şi Le Pen ar putea forma un supergrup suveranist în viitorul Parlament European, care l-ar depăşi pe cel al socialiştilor

Viktor Orbán sprijină apelul lansat de Marine Le Pen către premierul italian Giorgia Meloni de a forma un supergrup de dreapta în viitorul Parlament European, scrie POLITICO.

”Viitorul taberei suveraniste din Europa, şi al dreptei în general, se află acum în mâinile a două femei. Impulsul care ar rezulta dintr-un astfel de parteneriat ar putea fi suficient pentru a remodela configuraţia dreptei europene sau chiar pentru a suplini Partidul Popular European. În afară de numărul de locuri pe care le câştigă un anumit partid, cel mai important lucru, după părerea mea, va fi numărul de eurodeputaţi pregătiţi să meargă mai departe în războiul din Ucraina şi numărul celor care vor fi în favoarea încheierii acestuia”, a susţinut Orban, într-un interviu acordat săptămânalului francez Le Point.

În contextul în care se preconizează că extrema dreaptă va creşte în alegerile europene din 6-9 iunie, Le Pen a lansat ideea unui singur grup de extremă dreapta care, a spus ea, ar putea deveni a doua forţă în Parlament după Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta şi ar putea da Europei un impuls spre dreapta.

Partidul lui Meloni, Fraţii Italiei, face parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) în Parlamentul European, în timp ce Frontul Naţional al lui Le Pen face parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID). Partidul lui Orbán, Fidesz, a părăsit PPE în 2021 şi poartă discuţii pentru a se alătura ECR.

Orbán şi-a mai reafirmat opoziţia Ungariei faţă de candidatura lui Mark Rutte la conducerea NATO, amintind de remarcile din trecut în care premierul olandez a spus că Ungaria nu mai are loc în UE.

Afla mai multe despremeloniorbanle penalianta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt