Oraşe invadate de urşi

Oraşe invadate de urşi

Urşii se plimbă prin oraşe ca în pădure spre disperarea locuitorilor. Pe bulevardele principale sau chiar în grădina publică...oriunde te poţi întâlni cu animalele sălbatice.Aşa s-a întâmplat şi în Câmpulung Muscel, când  trecătorii au fugit speriaţi de un urs, chiar în centrul oraşului. Între timp, la mai bine de o lună de căutări, celebrul urs din Ploieşti botezat Rambo a fost prins.

Locuitorii oraşului Câmpulung Muscel au trăit clipe de groază după ce au dat nas în nas cu ursul. Animalul alerga şi se plimba nestigherit, dar şi  bulversat pe bulevardele principale ale  oraşului.  Imaginile au fost filmate de trecărorii care mergeau la serviciu.

Ursul a fost filmat şi de o cameră de supraveghere a municipalităţii. Iar în imagini se vede cum lumea  fuge din calea lui,  în sensul opus. Apoi, animalul a fost filmat şi  în piaţa centrală, iar plimbarea  a continuat  şi în grădina publică.

Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare, iar autorităţile locale au sesizat ministerul de resort cu privire la apariţia urşilor la Câmpulung.

Şi localnicii de la poalele munţilor Gutâi din Maramureş  sunt nemulţumiţi de prezenţa urşilor. Le omoară animalele spun ei. Chiar duminică au fost găsiţi ucişi într-o poiană, trei berbeci dispăruţi  de mai bine de o lună. Atunci o cameră de supraveghere a surprins un urs alergând pe uliţele satului maramureşean Chiuzbaia. Astfel oamenii au făcut imediat legătura între el şi dispariţia misterioasă.

Şi  un maramureşean  a trăit un şoc puternic după ce s-a întâlnit la marginea oraşului Sighetu Marmaţiei cu ursul. Acesta a scăpat ca prin urechile acului după ce animalul s-a speriat şi a alergat spre pădurile din munţi.

Iar la Ploieşti, telenovela ursului Rambo a luat sfârşit. După mai bine de o lună în care a fost urmărit cu drone şi a fost instalată chiar şi  o cuşcă de momeală, animalul a fost dus în sălbăticie. El a fost prins după ce  a pătruns într-o rafinărie de la marginea oraşului, iar oamenii au anunţat imediat autorităţile care au tranchilizat ursul şi l-au dus în munţii Tătaru.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt