OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră

OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră

OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma gigantului Transocean, care va face forajele pentru sondele din proiectul Neptun Deep, de extracţie a gazelor din Marea Neagră, arătând că proiectul Neptun Deep este pe drumul cel bun şi progresează în siguranţă, scrie Profit.ro.

La finele anului trecut a fost anunţat că proiectul Neptun Deep privind gazele din Marea Neagră avansează, fiind atribuită peste 80% din valoarea contractelor de execuţie, informează compania OMV Petrom.

Aceasta a semnat un acord cu o valoare estimată de 325 de milioane de euro pentru platforma de foraj semi-submersibilă Transocean Barents, pentru o perioadă minimă de un an şi jumătate.

În plus, a fost semnat un contract de aproximativ 140 de milioane de euro cu Halliburton România pentru servicii integrate de foraj. Acestea se adaugă contractului de 1,6 miliarde de euro cu Saipem pentru instalaţiile offshore, precum şi altor contracte mai mici.

Activităţile de foraj sunt planificate pentru 2025

"Odată cu atribuirea contractelor pentru platforma de foraj şi pentru serviciile integrate de foraj, OMV Petrom a asigurat peste 80% din acordurile de execuţie necesare livrării proiectului Neptun Deep. Cel mai important obiectiv al nostru este să începem producţia în siguranţă şi cu respectarea bugetului, în 2027", a declarat anterior Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Acordul pentru platforma de foraj semi-submersibilă de generaţia a şasea include echipajul şi serviciile asociate, produsele, echipamentele şi materialele necesare. Transocean Barents este o platformă de foraj de ultimă generaţie, cu un sistem de poziţionare dinamică Clasa 3, ancore şi platforme RAM duale, ceea ce înseamnă că poate funcţiona eficient atât în locaţiile noastre de mică adâncime, cât şi în cele de mare adâncime. Mobilizarea pentru Marea Neagră este programată să înceapă spre sfârşitul anului 2024, iar activităţile de foraj sunt planificate pentru 2025. În total, vor fi forate 10 probe.

Halliburton Energy Services Romania şi Newpark Drilling Fluids Eastern Europe asigură servicii integrate de foraj. Experienţa internaţională şi locală a Halliburton în România va fi utilizată într-o gamă largă de servicii, ar fi cimentarea, forajul direcţional şi echiparea sondelor.

Cu aceste angajamente recente, OMV Petrom si ROMGAZ sunt pe cale să livreze în siguranţă primele cantităţi de gaze naturale din Neptune Deep în 2027, cu respectarea bugetului de până la 4 miliarde de euro estimat pentru investiţiile totale.

Afla mai multe despregazemarea neagrăomv petrom
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt