Ofiţer DCCO, despre mexicanul extrădat: Clanul Jalisco Nueva Generacion era de o violenţă extremă, comparabilă cu a cartelului Sinaloa

Ofiţer DCCO, despre mexicanul extrădat: Clanul Jalisco Nueva Generacion era de o violenţă extremă, comparabilă cu a cartelului Sinaloa

Cea mai violentă grupare de traficanţi de droguri din Mexic a fost destructurată şi cu ajutorul anchetatorilor din România. Unul dintre liderii reţelei, acuzat printre altele de mai multe asasinate, a fost trimis în ţara noastră ca să supravegheze un transport de sute de kilograme de droguri, prin Portul Constanţa. Individul a fost prins şi extrădat, iar acum procurorii anunţă destructurarea întregului cartel şi arestarea a 750 de traficanţi.

Mexicanul de 31 de ani era lider marcant al cartelului „Jalisco Nueva Generation”, o reţea extrem de violentă de traficanţi de droguri. Era o grupare militarizată, ai cărei membri nu se fereau să îşi afişeze armamentul.

Ofiţer de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate: „Cartelul era unul dintre cele mai periculoase din Mexic, ca violenţă, undeva egal cu cartelul Sinaloa. Vorbim despre asasinate de o cruzime extremă, dacă membrii clanului opozant, sau în interior, nu respectau anumite indicaţii”.

Şi mexicanul extrădat este acuzat că ar fi comis mai multe asasinate de-a lungul timpului. În România, individul a ajuns la începutul anului trecut. În martie 2020, el a fost localizat pe teritoriul ţării noastre după ce poliţiştii antidrog primiseră informaţia de la Departamentul de Combatere a Drogurilor din Statele Unite.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt