Oficiali ucraineni confirmă capturarea oraşului Herson de către armata rusă. Noi bombardamente la Kiev

Oficiali ucraineni confirmă capturarea oraşului Herson de către armata rusă. Noi bombardamente la Kiev

Oficialii ucraineni au confirmat, în noaptea de miercuri spre joi, prezenţa armatei ruse la Herson, un mare oraş din sudul ţării pe care Moscova a anunţat că l-a capturat încă de dimineaţă, după lupte crâncene, relatează Le Figaro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou mesaj către populaţie, că armata rusă nu va avea linişte în Ucraina şi că soldaţii care atacă ţara sunt doar nişte „copii confuzi care au fost folosiţi”, informează AP.

Departamentul american al Apărării nu vede niciun indiciu că armata belarusă se implică sau se pregăteşte să se implice în ostilităţile din Ucraina. „Nu am văzut”, a spus secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, la o conferinţă de presă, când a fost întrebat dacă Pentagonul vede vreun indiciu că armata belarusă se implică sau se pregăteşte să se implice în ostilităţile din Ucraina. El a mai menţionat că serviciile de informaţii americane nu au văzut niciun indiciu că Putin ar aduce întăriri suplimentare din alte părţi ale ţării.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt