Cetăţenii Kievului se trezesc în fiecare dimineaţă întrebându-se cum şi dacă vor ajunge la lucru în ziua respectivă, a relatat la Prima News Adrian Capalb, preşedintele Asociaţiei pentru cultură româna din Kiev.
„În fiecare dimineaţă te scoli şi te întrebi dacă ajungi la lucru mai ales dacă trebuie să treci podurile peste Nipru, care pot fi afectate de bombardamente. Transportul în comun se opreşte şi luminile se sting, dacă pornesc alarmele anti-aeriene. Din fericire, şefii înţeleg întârzierile din cauza alertelor. Ştiu persoane care au plecat din Kiev de frica unui atac la un an de la începerea războiului. Ucraina a fost avertizată de americani că va fi atacată pe 24 februarie 2022, dar n-au fost luate măsuri să fie anunţată populaţia. Potenţialul militar al Rusiei este mut mai mic decât acum un an”, a spus Capalb.
El a adăugat că şi Kievul are aceeaşi problemă ca Bucureştiul privind lipsa adăposturilor de război şi anti-atomice.
Alexandru Greceniuc, membru al Consiliului de tineret al preşedintelui Ucrainei a precizat că, totuşi, nu e bine să se ajungă la normalitatea războiului şi oamenii să nu mai reacţioneze la alarmele anti-aeriene, aşa cum se întâmplă în ultimele luni de zile.