O proteină care influenţează longevitatea umană, identificată de cercetători

O proteină care influenţează longevitatea umană, identificată de cercetători

Longevitatea umană a fost mult timp un subiect major de cercetare. Recent, o echipă de la Universitatea din Copenhaga a descoperit o proteină, OSER1, care pare să influenţeze durata de viaţă. Cercetătorii au identificat această proteină într-un grup reglat de factorul de transcripţie FOXO, cunoscut pentru rolul său în longevitate.

OSER1 a fost găsită în mai multe specii, inclusiv în oameni, şi s-au adunat dovezi că poate extinde longevitatea. Prof. Lene Juel Rasmussen a menţionat că, având în vedere că OSER1 este prezentă în diverse organisme, aceasta ar putea fi un nou factor important pentru creşterea longevitate.

Cercetătorii compară acum efectele OSER1 în animale şi oameni pentru a evalua impactul său asupra sănătăţii umane. Zhiquan Li, liderul studiului, subliniază că identificarea acestei proteine ar putea conduce la noi descoperiri în domeniul bolilor legate de vârstă şi al îmbătrânirii. În prezent, echipa analizează modul în care OSER1 funcţionează la nivel celular.

Următorul pas este identificarea unor posibile ţinte terapeutice în legătură cu proteina OSER1, pentru afecţiuni asociate îmbătrânirii, precum bolile metabolice, cardiovasculare şi neurodegenerative.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt