O nouă zi liberă legală pentru elevi şi profesori, în premieră la nivel naţional

O nouă zi liberă legală pentru elevi şi profesori, în premieră la nivel naţional

Elevii şi profesorii vor avea o nouă zi liberă, de ziua Învăţătorului, conform noului contract colectiv de muncă. Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie.

În plus, liberul de Ziua Învăţătorului nu trebuie recuperat, se arată în contractul colectiv de muncă, după marea grevă a profesorilor.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern.

Liberul pentru Ziua Învăţătorului este una dintre cele 17 noutăţi pentru profesori şi ceilalţi angajaţi din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învăţământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educaţie, semnat de liderii sindicali din Educaţie şi ministrul Ligia Deca şi care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023.

Au mai rămas patru săptămâni de şcoală până la vacanţa de vară din 2024. Elevii de clasa a XII-a termină anul şcolar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie şi elevii din învăţământul tehnologic şi profesional pe 28 iunie.

 

Afla mai multe desprescoalaeleviprofesori
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt