O nouă autostradă în România. Au început procedurile pentru proiectare şi execuţie

 O nouă autostradă în România. Au început procedurile pentru proiectare şi execuţie

O nouă autostradă va fi construită în România, a anunţat directorul Companiei de Autostrăzi care a precizat că procedurile pentru proiectare şi execuţie au început, anunţă Profit.ro.

„Am început procedurile pentru construcţia unei noi autostrăzi: Timişoara – Moraviţa (72,93 km)!”, a anunţat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Documentaţia pentru proiectarea şi execuţia primului tronson (Remetea Mare – Jebel), în lungime de 35,67 km a fost transmisă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice spre validare.

Contractul, finanţat prin fonduri europene din Programul Transport (PT), stabileşte o perioadă de maximum 48 de luni pentru construcţia acestui prim tronson (12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie).

Pe traseu se va construi un pod (1.153 m) care va traversa râul Timiş, dar şi 4 noduri rutiere:

  • Remetea Mare (nod rutier cu A1)
  • Albina (DJ592)
  • VO Timişoara Sud
  • Pădureni (DN59)

Tronsonul 1 va subtraversa DN6 şi calea ferata CF100 (Bucureşti – Timişoara) şi va traversa denivelat CF127 (Jebel – Liebling) şi DJ693B.

Următorul tronson, Jebel – Moraviţa va fi trimis spre validare la ANAP săptămâna următoare, a mai spus şeful de la Drumuri.

Autostrada A9 va avea o lungime de aproape 73 kilometri. Va face joncţiune cu A1 în zona Remetea Mare, şi va continua în paralel cu centura Timişoara Sud până în zona Giroc unde va avea o ieşire spre Timişoara.

Mai departe, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel – Opatiţa – Stamora Germană – Moraviţa, până la graniţa cu Serbia, în continuarea drumului european E70.

Afla mai multe despreautostradăcnairmoravita
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt