O nouă alertă cu bombă la Timişoara

O nouă alertă cu bombă la Timişoara

O nouă alertă cu bombă la Timişoara! De data aceasta a fost vizat un cunoscut liceu din centrul oraşului. Un apel la 112 a anunţat existenţa unui dispozitiv explozibil în interiorul unităţii de învăţământ. Imediat, peste şase sute de elevi, dar şi cadre didactice, au fost evacuaţi din clădire, iar la faţa locului au fost trimise echipajele de intervenţie.

Apelul la 112 a venit în jurul pranzului. O voce masculină anunţa că a plasat o bombă într-una dintre sălile de curs. Imediat conducerea liceului a decis evacuarea cladirii. Jandarmii şi pompierii i-au ajutat pe profesori să îi scoată din clase pe elevi. Cadrele didactice au fost şi ele nevoite să îşi scoată maşinile din curtea unităţii de învăţământ.

Zeci de echipaje de intervenţie de la Brigada Antitero a SRI, politişti, jandarmi dar şi echipaje ISU au ajuns la faţa locului şi au început căutarile în unitatea de învăţământ.

După terminarea verificărilor, elevii au fost lasaţi din nou în clase. Polişiştii urmează acum să-l identifice pe cel care a făcut apelul la 112. Ce se ştie până acum este că apelul a fost făcut de un adolescent.

Nu este prima oara când forţele de intervenţie sunt anunţate de amplasarea unor dispozitive explozive în diferite locaţii din oraş. În prima zi de şcoală a avut loc o altă ameninţare cu bombă, la Episcopia Româno-Catolica din Timiţoara, iar în lunile ianuarie au mai au fost vizate un liceu şi un centru comercial. Politistii au stabilit că autorul celor trei ameninţări cu bombă este un băiat de 16 ani. Acesta a fost amendat de fiecare dată cu câte 2.000 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt