O fetiţă de doi ani s-a înecat cu mâncare, în magazin

O fetiţă de doi ani s-a înecat cu mâncare, în magazin

O clipă de neatenţie s-ar fi putut transforma într-o tragedie în Suceava, după ce o fetiţă de doi ani s-a înecat cu mâncare într-un supermarket. Din fericire, în magazin se afla un medic, iar acesta nu a stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul copilei.

În România însă cursurile de prim ajutor, care sunt gratuite, sunt încă o necunoscută pentru mulţi oameni, deşi cu ajutorul lor s-ar putea salva multe vieţi. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Imaginile teribile au fost filmate într-un supermarket din Suceava. Copila de doi ani, care era în magazin cu părinţii, a mâncat ceva şi s-a înecat. Apoi s-a învineţit brusc. O doctoriţa de la ATI Suceava a auzit strigătele de ajutor ale părinţilor şi a intervenit rapid. Femeia i-a aplicat copilei metoda Heimlich şi a reuşit sa o salveze.

Doctoriţa s-a bucurat că i-a salvat viaţa fetiţei, dar nu a dorit să dea declaratii. Copila e bine acum, dar a avut noroc. Există cazuri similare dar oamenii nu pot interveni pentru că nu cunosc regulile de prim ajutor. Şi atunci au loc tragedii. Aceste cursuri de prim ajutor sunt gratuite şi le fac de obicei ONG-urile, dar si inspectoratele pentru situaţii de urgenta. Nu putini sunt aceia care odată ce le-au parcurs au reuşit apoi sa salveze vieţi. Medicii spun că ajutorul acestor oameni este de nepretuit. 

Dintre cei care fac, totuşi, cursuri de prim ajutor, cei mai multi sunt tineri. Statisticile arată că în jur de 80 la suta dintre romani nu ştiu sa acorde primul ajutor atunci când întâlnesc o situaţie de urgenta. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt