O autoritate de reglementare din SUA avertizează în privinţa jucăriilor cu magneţi ale firmei chineze Doraemon, după şapte decese

O autoritate de reglementare din SUA avertizează în privinţa jucăriilor cu magneţi ale firmei chineze Doraemon, după şapte decese
foto: Pixabay

Autoritatea americană pentru protecţia consumatorilor a avertizat joi oamenii să înceteze imediat să mai folosească seturile de bile magnetice ale firmei chineze Doraemon, după ce magneţii săi neconformi, periculoşi, au dus la şapte decese din cauza ingerării, transmite Reuters.
Slăbiţi şi periculoşi, magneţii au dus la şapte decese din cauza ingerării, transmite Reuters.
Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum (CPSC) a stabilit că seturile de bile magnetice Doraemon Dovfun Suit conţineau unul sau mai mulţi magneţi care erau mai mici şi mai puternici decât permit cerinţele de reglementare federală privind jucăriile.
Jucăriile au fost vândute online pe Amazon.com pentru aproximativ 25 de dolari, în seturi închise într-o carcasă din plastic transparent, într-o cutie portabilă de depozitare, din tablă.
CPSC a spus că aproximativ 2.400 de ingerări de magneţi au fost tratate în departamentele de urgenţă ale spitalelor din 2017 până în 2021. De asemenea, a luat cunoştinţă despre şapte decese, inclusiv două în afara Statelor Unite.
”Când magneţii de mare putere sunt înghiţiţi, magneţii ingeraţi se pot atrage unul către celălalt sau către un alt obiect metalic şi se pot bloca în sistemul digestiv”, a spus CPSC într-un comunicat.
Autoritatea de reglementare a spus că Doraemon a primit o notificare de încălcare a reglementărilor, dar vânzătorul nu a fost de acord să recheme aceste seturi de bile magnetice sau să ofere un remediu consumatorilor.
Vânzătorul nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Afla mai multe desprejucariimagnetidoraemon
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt