Noul răspuns al lui Trump la întrebarea dacă va ajuta militar Europa în cazul unui conflict: ”Depinde dacă ne tratează cum se cuvine”

Noul răspuns al lui Trump la întrebarea dacă va ajuta militar Europa în cazul unui conflict: ”Depinde dacă ne tratează cum se cuvine”

Fostul preşedinte american Donald Trump a spus, în cadrul unui interviu pentru Fox News, că angajamentul său faţă de NATO va depinde de modul în care europenii vor trata Statele Unite, relatează Digi24.ro. 
În discuţia cu Fox News, Donald Trump a fost întrebat despre poziţia sa faţă de NATO - o întrebare care a urmat dezvăluirii apărute miercuri că el le-ar fi spus unor înalţi oficiali europeni, pe când era preşedinte, că SUA nu vor ajuta niciodată Europa dacă va fi atacată.
„Depinde dacă ne tratează cum se cuvine”, a declarat Donald Trump întrebat de prezentatorii Fox despre angajamentul său faţă de NATO. „Ascultaţi, NATO a profitat de ţara noastră. Ţările europene au profitat”, a mai spus el. 
Declaraţia vine după ce miercuri a ieşit la iveală o discuţie pe care a avut-o cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, când i-a spus acesteia că SUA nu va ajuta Europa dacă va fi atacată. 
În timpul primului său mandat, din 2017 până în 2021, Trump a intrat în mod repetat în conflict cu aliaţii tradiţionali în ceea ce priveşte comerţul şi cheltuielile pentru apărare. 
Statele Unite nu vor ajuta niciodată Europa dacă va fi atacată şi vor părăsi NATO, care este mort, i-ar fi spus Donald Trump preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, pe când era încă preşedinte, potrivit unui comisar european, citat miercuri de Reuters. 
„Trebuie să înţelegeţi că, dacă Europa este atacată, noi nu vom veni niciodată să vă ajutăm şi să vă sprijinim”, ar fi declarat Trump, potrivit lui Thierry Breton, comisarul francez responsabil pentru piaţa internă a Uniunii Europene, la Forumul Economic Mondial de la Davos, în ianuarie 2020.
 

Afla mai multe despretrumpreactiefox news
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt