Nou eşec al acţiunii de evacuare a Mariupolului. Ruşii trag asupra civililor

Nou eşec al acţiunii de evacuare a Mariupolului. Ruşii trag asupra civililor
Profimedia

După zece zile de război, Rusia începe „să realizeze costul real al războiului”, spune un consilier apropiat al preşedintelui ucrainean, care precizează că din acest punct negocierile pot fi „constructive”. În paralel, sâmbătă noapte Volodimir Zelenski a avut o nouă discuţie telefonică cu Joe Biden, căruia i-a cerut mai mult ajutor financiar pentru a rezista invaziei Rusiei. Oraşul-port Mariupol este în continuare sub blocadă rusească şi de cinci zile nu mai are curent, apă şi căldură. Atacurile din timpul nopţii, în nordul ţării, s-au soldat cu victime, potrivit serviciilor de urgenţă ucrainene.

Trei persoane, dintre care doi copii, au fost ucise duminică de bombardamentele ruseşti în timp ce încercau să fugă din oraşul Irpin, situat în nord-vestul Kievului. Bombardamentele au început de dimineaţă, iar zgomotul exploziilor se auzea de la distanţă, relatează corespondenţii CNN din capitala Ucrainei.

Soldaţii lui Putin au tras în rafale şi au lansat obuze în timp ce sute de oameni din această suburbie a Kievului, majoritatea copii şi femei, încercau să fugă. Cum autobuzele nu pot intra în Irpin, pentru că drumurile au fost distruse, civilii de acolo au fost nevoiţi să meargă pe jos pentru a se putea urca în autovehiculele care să-i scoată din infern.

Oraşul Irpin, aflat pe traseul ruşilor către Kiev, este bombardat intens de câteva zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt