Notepad dobândeşte funcţii de corectare ortografică

Notepad dobândeşte funcţii de corectare ortografică

La 40 de ani de când a lansat aplicaţia, Microsoft a adăugat opţiuni de corectare a textelor scrise în Notepad, anunţă Profit.ro.

După testele începute în luna Marte, Microsoft implementează acum în versiunea standard de Windows 11 o versiune îmbunătăţită a aplicaţiei Notepad.

Cu această ocazie, Notepad primeşte suport pentru corectare ortografică, o facilitate pe care utilizatorii vechi de Windows nu sperau să o mai prindă în această viaţă.

Corectarea din Notepad seamănă, în mare măsură cu cea din cadrul suitei de birou a companiei. Una din deosebirile majore vine din faptul că sugestiile pentru cuvintele greşite nu apar direct în meniul contextul afişat la click dreapta, ci într-un submeniu dedicat.

Microsoft a adăugat şi funcţie de corectare automată în Notepad, ceea ce înseamnă că greşelile de scriere sunt corectate automat în timpul tastării.

Ambele funcţii sunt opţionale, putând fi activate sau dezactivate din meniul de configurare al aplicaţiei.

Corectarea ortografică se adaugă unui destul de lung şir de îmbunătăţiri pe care Notepad l-a primit în ultima vreme, printre care se numără suportul pentru taburi şi modul întunecat al interfeţei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt