Noi restricţii de circulaţie în nordul Capitalei pentru lucrările la metroul Otopeni. Restricţiile intră din 12 septembrie şi vor dura 90 de zile. Ce artere sunt afectate

Noi restricţii de circulaţie în nordul Capitalei pentru lucrările la metroul Otopeni. Restricţiile intră din 12 septembrie şi vor dura 90 de zile. Ce artere sunt afectate

Vor fi instituite noi restricţii de circulaţie în vederea realizării lucrărilor aferente Proiectului „Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni, legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni. Mai multe segmente din DN1 vor fi afectate. Restricţiile intră din 12 septembrie şi vor dura 90 de zile.

Surse spun pentru Profit.ro că începând cu data de 12 septembrie 2024 se vor institui primele restricţii de circulaţie necesare execuţiei lucrărilor pentru Secţiunea Tokyo-Aeroport Otopeni (Sectiunea de Nord a Proiectului. Lot 1.2). Primele măsuri de restricţii vor avea o durata de aproximativ 90 de zile, perioadă de timp în care vor fi executate lucrări preliminare pentru realizarea structurilor aferente viitoarelor staţii de metrou. Acestea se vor institui astfel.
 

Staţia Washington

Staţia va fi amplasată în laterala estică a Şoselei Bucureşti-Ploieşti, zona de Sud-Est a intersecţiei Şoselei Bucureşti-Ploieşti şi Bulevardul Dr. Liviu Librescu / Strada Jandarmeriei. La capetele staţiei vor exista trei accesuri, dintre care două vor fi legate de un pasaj pietonal pe sub Şos. Bucureşti – Ploieşti (DN1), iar cel de-al treilea se află de-a lungul staţiei. Staţia Washington are o lungime de 159 m şi o lăţime maximă de 22,16 m. (Sursa https://magistrala6.ro/sectiunea-nord)

În zona viitoarei staţii de metrou Washington se vor institui următoarele restricţii:

Pe  strada Viorel Ciurea se va restricţiona accesul rutier si pietonal  iar statiile de transport public "Staţia INMH" amplasata  pe această arteră, pe ambele sensuri vor fi relocate în imediata  vecinătate;

Accesul spre Ploieşti din zona bretelei adiacente DN1 respectiv de pe B-dul  Alexandru Nasta va fi restricţionat. Accesul catre Ploieşti din  această artera realizându-se prin ruta ocolitoare asigurată prin  Bulevardul Doctor Liviu Librescu.

Staţia Otopeni

Staţia va fi amplasată parţial sub carosabilul Căii Bucureştilor şi sub semaforul de la intersecţia acestuia cu artera centrală a oraşului Otopeni, Strada 23 August. Staţia va fi dotată cu două accesuri la capătul sudic al staţiei, de o parte şi de alta a Căii Bucureşti, una pe latura de est şi cealaltă pe latura de vest. Staţia Otopeni are o lungime de 159 m şi o lăţime maximă de 22,16 m. (Sursa https://magistrala6.ro/sectiunea-nord).

În zona viitoarei staţii de metrou Otopeni se vor institui restricţii. Accesul dinspre DN1 pe strada 23 august, varianta fiind pe ruta strada Oituz si Floare de Cais, totodată staţia de transport public ‘’Staţia Primăria Otopeni’’ amplasata pe DN1 sensul de intrare in Bucureşti va fi relocată în imediata vecinătate a pasarelei Pietonale!

Ocazional vor fi restricţii locale pe banda 1 pe sensul de intrare în Bucuresti in intervalul orar 22:00-06:00. Restricţiile nou instituite  pe amplasamentul staţiei Otopeni nu vor afecta:

• Circulaţia auto pe banda de ieşire dinspre strada 23 august in DN1;    

• Circulatia rutiera pe DN1 în timpul zilei.

Afla mai multe despreotopenimetrourestrictii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt