Nicolae Ciucă, mesaj de prezidenţiabil, despre apărarea ţării: Cred cu tărie că doar o ţară sigură poate fi o ţară prosperă

Nicolae Ciucă, mesaj de prezidenţiabil, despre apărarea ţării: Cred cu tărie că doar o ţară sigură poate fi o ţară prosperă

Nicolae Ciucă, liderul PNL, prezent la fabrica de arme de la Cugir, a declarat că stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului. Cu atât mai mult în astfel de vremuri.  El a subliniat, de asemenea, că  „Acesta este fundamentul viziunii mele prezidenţiale şi cred cu tărie că doar o ţară sigură poate fi o ţară prosperă”.

"Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului. Cu atât mai mult în astfel de vremuri. Acesta este fundamentul viziunii mele prezidenţiale şi cred cu tărie că doar o ţară sigură poate fi o ţară prosperă. Am vorbit despre proiectul meu la Cugir - un oraş emblematic pentru producţia internă de armament – cu leadershipul companiilor din domeniu", a transmis Nicolae Ciucă, preşedintele şi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, după vizita la Fabrica de arme de la Cugir.

 
În opinia acestuia, dincolo de investiţii, industria de apărare are nevoie de consolidarea cercetării şi a inovaţiei, pentru a ţine pasul cu evoluţiile tehnologiei. 
 
"Armata noastră trebuie să fie înzestrată cu tehnică de luptă modernă, de calitate şi de producţie internă. Cugir şi alte centre similare din ţară au un mare potenţial. Acesta poate fi deblocat prin aplicarea planului liberal „România produce”, care va revigora întreaga ramură industrială a economiei naţionale, cu accent pe fabricile de echipamente militare", subliniază Ciucă, general în rezervă al Armatei Române.
 
Ciucă a discutat la Cugir cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii industriei de Apărare, ţinând cont de ultimele decizii care s-au luat şi în ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în ceea ce priveşte nevoile de înzestrare ale Armatei Române pe următorii 10 ani. 
 
"Ştiu foarte bine care sunt problemele şi care sunt oportunităţile de dezvoltare şi consolidare a facilităţilor din industria de apărare care au tradiţie şi au făcut istorie în Cugir."
 
La capitolul oportunităţi, liderul PNL aminteşte programele de la nivel european. Comisia Europeană are în momentul de faţă o foaie de parcurs şi o alocare iniţială de 500 de milioane euro pentru producerea de muniţii, bani care sunt alocaţi din Fondul European de Apărare. Acesta se ridică la 8 miliarde de euro pentru cadrul multi anual 2021-2027, a explicat Ciucă.
 
"Este, încă o dată subliniez, responsabilitate naţională tot ceea ce se întâmplă cu structurile de apărare, de la doctrină până la întrebuinţare. Dar în acelaşi timp trebuie să vedem partea aceasta de integrare pe nivelele de standard şi pe tot ceea ce înseamnă noi capacităţi de producţie la nivel european, folosind standardele cele mai ridicate de tehnologie şi, desigur, achiziţiile publice comune, aşa cum se propune", a precizat Nicolae Ciucă.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt