Muzeul Municipiului Bucureşti se solidarizează cu revendicările sectorului muzeal şi nu va participa la Noaptea Muzeelor

Muzeul Municipiului Bucureşti se solidarizează cu revendicările sectorului muzeal şi nu va participa la Noaptea Muzeelor

Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă că se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu şi nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediţia din acest an.
"Intenţia iniţială a MMB era aceea de a participa, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an prin mobilizarea tuturor resurselor interne şi externe, iar muzeele din structura MMB chiar au fost înscrise la Noaptea Muzeelor. Însă este nevoie ca sectorul muzeal să îşi recapete demnitatea pe măsura valorii sale şi a contribuţiei la creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. O decizie în această privinţă vedem că întârzie", se arată într-un mesaj publicat pe Facebook-ul instituţiei.
Acesta continuă: "Ştim că în acest moment se fac eforturi mari pentru rezolvarea acestei revendicări din partea tuturor actorilor implicaţi - sindicate, organizaţii profesionale, instituţii ale statului şi sperăm cu toţii la adoptarea rapidă a unor măsuri menite să respecte drepturile salariale şi condiţii de muncă corecte şi decente pentru toţi angajaţii din domeniul muzeal".
Solidari cu revendicărilor celor din sectorul muzeal sunt şi angajaţii de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Artă al României. Muzeul Naţional de Istorie a României a anunţat că "din motive obiective" nu va organiza Noaptea Muzeelor.  
"Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor va fi una aparte şi asta nu pentru că marcăm 20 de ani de existenţă, motiv de sărbătoare în condiţii normale, ci pentru că va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din '89 încoace.

Afla mai multe desprebucurestimuzeunoapte
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt