Mutu a ales dintre Steaua 1986 şi Generaţie de Aur. Surpriză mare: ”Nu există discuţii!”

Mutu a ales dintre Steaua 1986 şi Generaţie de Aur. Surpriză mare: ”Nu există discuţii!”

Adrian Mutu a vorbit despre comparaţia dintre Steaua 1986 şi Generaţia de Aur.
 
Miercuri, 7 mai, s-au împlinit 39 de ani de la victoria Stelei contra Barcelonei în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, 2-0 la loviturile de departajare, după scorul 0-0 la finalul celor 120 de minute.

”Briliantul” a declarat că Steaua a reuşit o performanţă de neegalat în fotbalul autohton prin cucerirea Ligii Campionilor. 

De asemenea, Mutu a subliniat condiţiile precare în care jucătorii români erau nevoiţi să se antreneze în perioada comunistă. 

Cu toate acestea, antrenorul a ţinut să menţioneze că Generaţia de Suflet a avut o realizare importantă în istoria fotbalului românesc. 

”Steaua a reuşit performanţa mai mare. Vorbim de trofeu, de Liga Campionilor. Steaua fără îndoială! Locul şase e cea mai bună performanţă a echipei naţionale. De aceea se şi numeşte Generaţia de Aur. A reuşit să ajungă în primele şase ale lumii. Să câştigi Liga Campionilor nu există în România la nivel de club.

Nu există discuţii, pentru că Steaua în momentul acela a fost cea mai bună echipă din Europa. Dacă au câştigat, despre ce vorbim? Încă eram pe vremea lui Ceauşescu. Nu era că aveam noi nişte condiţii. Dacă te uiţi la ei în ce condiţii deplorabile se antrenau. Te-ai uitat pe ce mocirlă se antrenau oamenii aceia?

Dacă te uiţi pe ce se antrenau şi cum jucau, nouă acum ar trebui să ne fie ruşine să spunem că ne-a sărit mingea din teren. Acum nu mai poţi, trebuie să ai terenul impecabil ca masă de biliard. Şi eu am prins nişte terenuri. Chiar asta vorbeam cu un fost fotbalist: ‘Tu îţi dai seama că noi am început pe zgură’, a declarat Adi Mutu, la Fanatik. 

Tinerii fotbalişti din ziua de astăzi nu ştiu ce înseamnă zgura. Sau ştiu ce înseamnă, dar nu ştiu cum e să joci, pentru că s-a eliminat această suprafaţă. Zgura nu era fină ca la terenul de tenis. Erau şi pietre şi sărea mingea. Nu am învăţat fotbal pe teren ca masa de biliard. Nu începi să înveţi să joci fotbal pe teren biliard.

De asta şi spun. Steaua în 1986 a reuşit performanţa cu condiţiile care erau atunci, probabil cele mai bune din România, pentru că era Steaua, dar nu se compară cu cele de astăzi. Fără doar şi poate, clasarea în primele şase din 1994 a fost cea mai mare performanţă din istoria echipei naţionale.

Nu poţi să compari cu Steaua 1986. Sunt de acord să li se spună Generaţia de Aur, pentru că au avut cea mai mare performanţă la echipa naţională. (n.r.- despre ce generaţie a fost a sa). Dacă una e Generaţia de Aur, alta e Generaţia de Suflet, o lăsăm pe fiecare cu denumirile ei.

Noi n-am avut nicio denumire. Aşadar, nu pot să dau eu. Dacă nu ne-a dat nimeni, n-am avut. Generaţiei mele i-aş fi spus Generaţia Romantică 2, dacă celei din anii 70 i-ai spus Generaţia Romantică (n.r.- către Horia Ivanovici)”, a declarat Adrian Mutu, pentru Fanatik.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt