Motorina, mai ieftină decât benzina pentru prima dată în ultimele 10 luni

Motorina, mai ieftină decât benzina pentru prima dată în ultimele 10 luni

Motorina este mai ieftină decât benzina în majoritatea staţiilor din capitală pentru prima dată în ultimele 10 luni, în urma deciziei liderului pieţei distribuitoare de carburanţi, OMV Petrom, de a micşora preţul combustibilului diesel pentru a doua zi consecutiv, cu 3, respectiv 5 bani pe litru, în timp ce preţul benzinei a rămas acelaşi, conform Profit.ro.

Aşa se face că în staţia OMV de pe Şoseaua Chitilei, de exemplu, diferenţa dintre preţurile celor 2 tipuri de carburanţi a ajuns la 4  bani/l, iar la cea Petrom din Băneasa la 3 de bani/l. În majoritatea staţiilor Lukoil MOL şi Rompetrol diferenţa dintre preţurile celor 2 tipuri de carburanţi era marţi dimineaţă de un ban/l, în favoarea benzinei, însă, aşa cum ne-au obişnuit, în orele următoare şi companiile concurente, MOL, Rompetrol şi Lukoil, vor efectua probabil o mişcare de preţ similară celei a liderului pieţei.
Comparativ cu preţurile practicate la începutul lunii aprilie, OMV Petrom a ieftinit motorina cu 11 bani/l şi a scumpit benzina cu 13 bani/l.

 

Afla mai multe despreomvmotorinabenzina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt