Moscova o atacă dur pe preşedinta Republicii Moldova şi o acuză de nazism, ca în cazul lui Zelenski

Moscova o atacă dur pe preşedinta Republicii Moldova şi o acuză de nazism, ca în cazul lui Zelenski

Politica preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich în ceea ce priveşte naţionalitatea şi limba oamenilor, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu acordat agenţiei de stat TASS, în care face, sarcastic, comparaţii cu nazismul, o naraţiune propagandistică folosită şi în cazul invadării Ucrainei în 2022, scrie News.ro.

"În ceea ce o priveşte pe Sandu, ştiţi, cred că este comparabil cu experimentele celui de-al Treilea Reich. Doar atunci şi acolo au făcut experimente cu naţionalitatea oamenilor, cu limba lor", a spus Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a reamintit că literatura documentară şi istoria descriu "cum cel de-al Treilea Reich i-a obligat pe lucrătorii de la ziare să folosească un alt font".

"Fontul ziarelor trebuia să corespundă tocmai acestei idei de arieni - arieni pur-sânge, ceea ce au inventat acolo: forma nasului, urechile, forma craniului, fruntea, amplasarea ochilor şi aşa mai departe. O categorisire clară a oamenilor. Bineînţeles, eugenia, care apoi a luat amploare", a subliniat Zaharova. Făcând o paralelă cu politica celui de-al Treilea Reich, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a escaladat şi a subliniat că, în mod similar, Maia Sandu "a rescris oamenii la propriu, fără să-i întrebe, din nou după un şablon - a pus şi încercuit trăsăturile care erau necesare, restul au fost tăiate, pictate şi aruncate".

În briefingul de presă susţinut miercuri, Maria Zaharova a avut, aşa cum face periodic, chiar săptămânal în ultima vreme, un amplu comentariu despre „situaţia din Republica Moldova”, în care a condamnat, folosind termeni similari, faptul că Chişinăul celebrează la 9 Mai Ziua Europei.

Afla mai multe desprerusiar. moldova
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt