Monumentul ,,azilelor groazei"

Monumentul ,,azilelor groazei"

Demiterile continuă în cazul azilelor! Şeful de la Inspecţia Muncii va plăti astăzi cu funcţia, potrivit unor surse guvernamentale. Se lucrează şi la schimbarea legislaţiei pentru autorizarea azilelor, astfel încât avizele să nu mai fie date din birou, ca până acum, ci după vizitarea centrelor. Între timp, în Voluntari, o statuie stârneşte curiozitate şi revoltă. 

Folosirea banilor publici de către administraţiile locale au stârnit adeseori mirare. Acum, totul pare o tristă ironie. Jurnaliştii G4media citează reprezentanţii unei mari firme de construcţie, care spun că preţul unui sens giratoriu cu două benzi este de cel mult 1,5 milioane de lei. Statuia ar fi fost mutată în mai multe locuri în ultima lună. 

Reprezentanţii Primăriei Voluntari au oferit un răspuns în care precizează doar costul sensului giratoriu şi faptul că a fost construit în 2023. Nimic despre statuie. Între timp, audierile continuă în cazul azilelor groazei. La instanţă, patroana unuia dintre centre a devenit agresivă.

Cristina Dumitra este patroana azilului Casa Cora. Investigaţia jurnalistică Lagărele Cristinei au arătat, la începutul anului, imagini îngrozitoare, greu de privit, din aşa-zisul centru de îngrijire. 
 
Patroana a scăpat de arestul preventiv şi este cercetată în libertate, pentru că e însărcinată în şase luni. Potrivit DIICOT, ea ar fi liderul unui grup infracţional organizal. Împreună cu soţul ei, fost poliţist, ar fi făcut demersuri pentru a aduce în centrul lor cât mai multe persoane vârstnice sau cu dizabilităţi, ca să obţină bani de pe urma lor. Pentru a avea profit cît mai mare, cei doi soţi -spun procurorii - au redus la minim cheltuielile pentru mâncare, igienă şi servicii medicale. 
Continuă însă şi demiterile. Şeful Inspecţiei Muncii, Nicolae Bratu Dantes, plăteşte cu funcţia după controalele guvernului. În azilele din ţară au fost găsiţi peste 100 de angajaţi care lucrau la  negru. 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt