Mircea Lucescu, deranjat la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Kosovo. ”Trebuie să ne respectăm!”

Mircea Lucescu, deranjat la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Kosovo. ”Trebuie să ne respectăm!”

Mircea Lucescu a susţinut conferinţa de presă dinaintea partidei cu Kosovo, de la Priştina, şi a fost deranjat de anumite aspecte.

Selecţionerul naţionalei României s-a plâns de faptul că jurnaliştii kosovari puneau întrebări mult prea lungi,

„Asta nu e întrebare. Întrebările voastre sunt prea lungi. Avem antrenament de făcut”, a fost reacţia lui Mircea Lucescu, potrivit primasport.ro.

Pe lângă asta, Mircea Lucescu a precizat încă de la începutul conferinţei că va vorbi doar în limba română.

”Am nevoie de un translator din limba română. Eu nu vorbesc în engleză, că sunt selecţionerul României. Trebuie să ne respectăm!

Am vorbit în viaţa mea în toate limbile, dar aici este echipa naţională! Tu vorbeşte cum vrei (n.r. către Nicolae Stanciu), a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a făcut lumină în cazul lui Horaţiu Moldovan. ”Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări”

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat că el a fost cel care a decis să îl lase pe Horaţiu Moldovan la Sassuolo, deoarece este mai important ca portarul să îşi câştige locul de titular acolo şi să joace meci de meci într-un campionat puternic.

“M-a rugat să îl lasă că vrea să devină titular. Eu vreau să devină titular acolo. E mai imprtant pentru noi, decât să-l ţinem rezervă la prima echipă să rămână acolo să se antreneze să devină titular la Sassuolo. Să avem un portar care joacă într-un campionat puternic meci de meci. Nu regret absolut nimic. A fost decizia mea. Nu a lui. Dacă îl forţam venea. Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări. Prefer o relaţie umană importantă”, a spus Lucescu.

Tehnicianul a vorbit şi despre Ianis Hagi, spunând că l-a convocat având în vedere criteriul valorii acestuia. “Pe Ianis îl vor toate echipele din România, adică automat ar fi prezent în echipa naţională. Trece printr-un moment mai dificil, aţi văzut ce se întâmplă acolo, dar sunt convins că va reuşi să treacă peste acest moment”.

Lucescu l-a lăudat, de asemenea, pe Alexandru Mitriţă. “Mitriţă merită convocarea la echipa naţională. Sper ca echipa naţională să joace într-o zi la Craiova, cu el în faţă, în faţa publicului lui”.

Mircea Lucescu a precizat că va face “absolut totul” să mulţumească suporterii.

“Mă aştept la o atmosferă sportivă, să nu fie incidente. Avem în noi acest element de fair-play. Toate misiunile sunt grele, nu există misiune uşoară. Ştiu la ce m-am angajat şi încercăm împreună să facem ceea ce trebuie să facem. Lucrăm foarte mult la nivel mental, discutăm despre foarte multe lucruri pe care le-am observat. Mă bucur că am întâlnit un grup bun. E ca şi cum aş fi fost permanent aici, m-am adaptat foarte rapid. Spiritul meu a rămas destul de tânăr pentru a putea să cobor eu la nivelul lor”, a mai afirmat selecţionerul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt