Mircea Fechet anunţă o premieră în România: Parteneriat cu Google pentru combaterea transportului ilegal de lemn

Mircea Fechet anunţă o premieră în România: Parteneriat cu Google pentru combaterea transportului ilegal de lemn

Ministerul Mediului, condus de liberalul Mircea Fechet, a încheiat primul parteneriat cu Google pentru combatere transporturilor ilegale cu lemn: “Tehnologia modernă de analiză în timp real, bazată pe inteligenţă artificială a fiecărui transport din SUMAL, este aliatul nostru în lupta cu tăierile ilegale”.

“Tehnologia modernă de analiză în timp real bazată pe inteligenţă artificială a fiecărui transport din SUMAL reprezintă aliatul nostru în lupta cu tăierile ilegale. Rezultatele pe care le-am avut în urma proiectului pilot de anul trecut ne-au demonstrat că SUMAL 2.0 merită pus sub o lupă digitalizată cu mult mai performantă, cum este cea a serviciilor de tip Cloud şi a inteligenţei artificiale”, afirmă Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Acesta anunţă parteneriatul încheiat cu Google pentru combaterea transporturilor ilegale de lemne, adăugând că în acest fel nimeni nu-şi va mai permite să încarce orice în SUMAL, pentru că fiecare informaţie va intra sub lupa acestui scanner performant.

”În momentul de faţă, avem în lucru analiza avizelor de însoţire din perioada decembrie 2023-august 2024 şi sunt convins că soluţia software bazată pe tehnologiile Google Cloud va realiza o analiză rapidă şi performantă a tuturor acestor transporturi”, a adăugat ministrul liberal.

Conform Ministerului Mediului, Programul pilot SUMAL 2.0, alimentat de Gemini, a analizat eficient cantităţi mari de date, inclusiv 400.000 de permise şi 1,6 milioane de fotografii, cu un succes notabil asupra reducerii activităţilor ilegale de tăiere forestieră în România.

 

Afla mai multe despremircea fechetministrul mediului
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt