Ministrul Transporturilor spune că circulaţia pe Valea Oltului va fi reluată la termenul stabilit

Ministrul Transporturilor spune că circulaţia pe Valea Oltului va fi reluată la termenul stabilit

Stadiul lucrărilor în segmentul Lazaret-Boiţa de pe DN7 Valea Oltului a ajuns la aproape 75%, a anunţat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după vizita de lucru efectuată pe şantier alături de Premierul Marcel Ciolacu.

În ultima săptămână, s-a progresat de la 50% până la 74%, cea mai bună parte dintre cei 20.000 de arbori care trebuie tăiaţi pentru a face loc viitoarei autostrăzi au fost puşi la pământ, iar drumurile de acces pentru muncitori şi utilaje sunt deja practicabile.

"Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulaţia. N-am niciun fel de motive în acest moment, nici eu, nici domnul director Pistol, nici ceilalţi colegi să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la aceste procente de 75%”, a precizat ministrul PSD Sorin Grindeanu.

După reluarea traficului, vor continua măsurile de siguranţă, inclusiv montarea plaselor şi parapeţilor pentru a preveni căderea pietrelor şi altor materiale pe şosea.

„Preocuparea noastră nu e doar pentru a se termina până pe 9 august aceste lucrări. Preocuparea noastră e şi după, de a avea siguranţă, de a se monta plase, de a se monta acei parapeţi. Chiar după reluarea traficului, lucrările care vor continua aici, pe aceste drumuri de acces, pe tot ceea ce va face compania, să evite situaţiile în care pietre, lemne, bolovani să ajungă în şosele”, a anunţat Ministrul Transporturilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt