Ministrul slovac de interne pune la îndoială teza „lupului singuratic” în cazul atacului asupra premierului Robert Fico

Ministrul slovac de interne pune la îndoială teza „lupului singuratic” în cazul atacului asupra premierului Robert Fico

Este posibil ca suspectul în tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico să nu fi fost doar un "lup singuratic", aşa cum se credea anterior, a declarat duminică ministrul de interne de la Bratislava, în timp ce serviciile de securitate încearcă să facă lumină asupra unui atac ce a provocat unde de şoc în Europa, relatează Reuters.

Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă după ce a fost lovit miercuri de patru gloanţe, în prima tentativă majoră de asasinat asupra unui lider politic european din ultimii peste 20 de ani.

Ministrul de interne Matus Sutaj Estok a declarat că a fost înfiinţată o echipă de anchetă, care va analiza şi ipoteza ca suspectul să fi acţionat ca parte a unui grup de persoane care s-au încurajat reciproc să comită un asasinat.

Un factor care sugerează implicarea altor persoane a fost faptul că discuţiile de pe internet ale suspectului au fost şterse la două ore după tentativa de asasinat, dar nu de către suspect şi, cel mai probabil, nici de către soţia sa, a declarat Estok. Acest lucru a indicat că "este posibil ca crima să fi fost comisă de un anumit grup de persoane", a declarat Estok într-o conferinţă de presă.

Ceva mai devreme, vicepremierul Robert Kalinak declarase că viaţa lui Fico nu mai este în pericol imediat, deşi starea sa este încă prea gravă pentru a fi mutat la un spital din capitala Bratislava.

"Răul cel mare de care ne temeam (nu s-a întâmplat), cel puţin pentru moment", a declarat Kalinak într-o conferinţă de presă susţinută în faţa spitalului unde Fico este tratat, în oraşul Banska Bystrica, din centrul Slovaciei.

"Suntem cu toţii un pic mai liniştiţi. Când spuneam că vrem să ne apropiem de un prognostic pozitiv, atunci cred că suntem cu un pas mai aproape de acest lucru", a adăugat el.

Afla mai multe despreficojurajtentativaasasinat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt