Ministrul Mediului îi linişteşte pe românii care vor să-şi facă vacanţele pe litoralul. Ce a spus despre apa Mării Negre

Ministrul Mediului îi linişteşte pe românii care vor să-şi facă vacanţele pe litoralul. Ce a spus despre apa Mării Negre

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, joi, la Tulcea, că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. El a făcut această declaraţie în contextul în care, miercuri, au fost discuţii despre o posibilă poluare în apropierea plajei din Constanţa.
Mircea Fechet a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, despre situaţia înregistrată, miercuri, la Constanţa, când resturi de cereale au ajuns în apropierea ţărmului.
”În acest moment nu există niciun pericol. Am fost informat începând de la momentul producerii acestui fenomen, pentru că există un dispecerat în cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor unde Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv de cele mai multe ori sau Garda de Mediu, Comisariatul Judeţean sau orice altă instituţie semnalează astfel de fenomene. Cred că important, pe de-o parte, este identificarea exactă a situaţiei la fel cum atunci când situaţia o impune, bineînţeles că obligaţia autorităţilor este aceea de a preveni şi de a comunica persoanelor care pot fi afectate  Pentru a se lua măsurile în timp real. Din informaţiile pe care le am astăzi nu există niciun pericol nici pentru turişti, nici pentru...”, a afirmat ministrul Mediului, citat de news.ro.

Afla mai multe despreapamarea neagraimbaiere
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt