Ministrul Mediului: Femeile reuşesc să protejeze mediul sau să se gândească la generaţiile viitoare mai mult decât o fac bărbaţii. De ce susţine asta

Ministrul Mediului: Femeile reuşesc să protejeze mediul sau să se gândească la generaţiile viitoare mai mult decât o fac bărbaţii. De ce susţine asta

Femeile reuşesc, de foarte multe ori, să protejeze mediul sau să se gândească la generaţiile viitoare poate mai mult decât o fac bărbaţii, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

"Mă bucur să putem discuta încă o dată despre mediu şi despre sustenabilitate şi, în acelaşi timp, să apreciez tema dezbaterii de astăzi, pentru că, aşa cum foarte bine scrie în acest material, femeile de foarte multe ori reuşesc să protejeze mediul sau să se gândească la generaţiile viitoare poate mai mult decât o fac bărbaţii.

În viaţa de zi cu zi, fie că mă refer la familia mea, la soţia mea sau dacă discutăm despre activitatea de la minister, trebuie să vă mărturisesc că, pe de o parte, echipa de conducere a ministerului este alcătuită în cea mai mare parte din femei. De asemenea, atunci când pretind performanţă, când pretind foarte multă seriozitate şi o dedicare aproape totală pentru un anumit subiect sau pentru un anumit domeniu, lucrul acesta se întâmplă cel mai des când discut cu doamnele (...)", a spus Fechet.

Potrivit ministrului de resort, implicarea femeilor în domeniul mediului şi sustenabilităţii se concretizează în activităţi de succes.

"Ori de câte ori mă sună doamna Mateescu (Elena Mateescu, director general ANM - n. r.) ştiu că nu-i de bine pe de o parte, dar în acelaşi timp ştiu că ANM-ul e pe mâini bune. Ştiu că programele care merg cel mai bine din PNRR sunt cele pe care le gestionează dânsa şi ştiu că putem să luăm decizii pe moment, la secundă, pentru că echipa de acolo e una care îşi face treaba exact aşa cum ar trebui. Apoi, cu Oana (Oana Marciana Ozmen, Camera Deputaţilor - n. r.) la Parlament, Mihaela (Mihaela Frăsineanu, consilier de stat - n. r.), care până nu de mult a lucrat în minister şi astăzi lucrează în Cancelaria prim ministrului şi face o treabă extraordinară, cu Alexandra (Alexandra-Maria Bocşe - consilier de stat în Departamentul Climă şi Sustenabilitate, Administraţia Prezidenţială - n. r.) şi cu voia dumneavoastră închei cu Gemma (Gemma Webb - director general RetuRo, n.r.), care de obicei e ultima femeie cu care discut într-o zi sau în multe dintre zile. Nu ştiu dacă e ăsta un lucru bun sau rău, însă colaborăm îndeaproape şi încercăm să lăsăm generaţiilor următoare, împreună, un mediu cel puţin la fel de bun, precum l-am avut noi şi acest lucru cred că reuşim să-l facem", a susţinut oficialul, citat de Agerpres.

Prima conferinţă dedicată femeilor care activează în zona de mediu şi sustenabilitate în România a fost organizată, joi, la Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente PRIAevents. 

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprefechetministrul mediului
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt