Ministrul Finanţelor confirmă Profit.ro: Prag record la încasări din impozite şi taxe. Admite însă că România are un sistem fiscal ”prăfuit şi colbuit”

Ministrul Finanţelor confirmă Profit.ro: Prag record la încasări din impozite şi taxe. Admite însă că România are un sistem fiscal ”prăfuit şi colbuit”

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că ”e prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasaţi de către ANAF”. Ministrul admite că România are un sistem fiscal ”prăfuit şi colbuit”.

Profit.ro a anunţat ieri că ANAF a colectat în iulie 46 miliarde de lei, cu 881 milioane de lei peste programul de venituri pe care l-a avut stabilit şi a recuperat astfel deficitul de încasare din luna iunie, când a adus la buget cu 879 milioane lei sub plan. Veniturile anunţate acum de ministru sunt brute (fără rambursări de TVA şi includ şi veniturile Vămii).

”Noi, de-a lungul timpului, nu am modernizat deloc sistemul fiscal. L-am lăsat aşa, prăfuit şi colbuit, cum este el în momentul de faţă, fără ca prin aceste instrumente de la e-transport, e-TVA, e-factura, e-proprietate şi declaraţie unică inteligentă să încercăm ca să aducem mai mulţi bani la buget, nu prin simpla creştere a impozitelor şi taxelor”, susţine ministrul.

”Am avut astăzi (joi - n.r.) o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri de care mi-a fost milă. Pentru că discutam cu nişte oameni care îşi plăteau impozitele şi taxele. De când sunt eu ministru, pot să vă spun că am un pic de satisfacţie profesional, spre exemplu, că suntem în luna iulie, cu o lună istorică după 30 de ani de la Revoluţie (...) E prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasaţi de către ANAF. Pentru că s-a redus evaziunea, pentru că am implementat proiectele de digitalizare”, a afirmat Marcel Boloş la Antena 3.

Ministrul Finanţelor Publice a admis că România are un sistem fiscal ”prăfuit şi colbuit”, mărturisind că le-a cerut oamenilor de afaceri ”să mai aibă puţină răbdare”.

”Am discutat şi astăzi cu reprezentanţii mediului de afaceri că trebuie să mai aibă puţină răbdare până când aceste măsuri şi proiecte de digitalizare îşi produc efectul, ca să intrăm în normalitate şi în ceea ce priveşte sistemul fiscal şi predictibilitatea sistemului fiscal. Noi, de-a lungul timpului, nu am modernizat deloc sistemul fiscal. L-am lăsat aşa, prăfuit şi colbuit, cum este el în momentul de faţă, fără ca prin aceste instrumente de la e-transport, e-TVA, e-factura, e-proprietate şi declaraţie unică inteligentă să încercăm ca să aducem mai mulţi bani la buget, nu prin simpla creştere a impozitelor şi taxelor”, a adăugat Boloş, citat de News.ro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt