Ministrul Apărării: Nu există acum un orizont de timp pentru compensarea României pentru donarea sistemului Patriot Ucrainei

Ministrul Apărării: Nu există acum un orizont de timp pentru compensarea României pentru donarea sistemului Patriot Ucrainei

Ministrul apărării român, Angel Tîlvăr, a participat la primele discuţii privind compensarea României pentru sistemul Patriot donat Ucrainei şi a declarat joi, la Washington, că nu există în prezent un orizont de timp pentru primirea de către ţara noastră a unui sistem similar sau a unuia alternativ.

"Au fost discuţii şi alaltăieri (marţi - n.r.) şi ieri (miercuri - n.r.) dimineaţă. Alaltăieri am participat şi eu şi am condus prima discuţie care urma să creeze şi calendarul negocierilor şi principalele elemente de referinţă. În ceea ce priveşte orizontul de timp nu pot să vă dau elemente concrete acum, pentru că nu s-a ajuns la acest moment la această etapă a discuţiei", a declarat Tîlvăr, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este posibil ca România să primească mai devreme un alt sistem defensiv antiaerian, Tîlvăr a părut să confirme, folosind expresia "acoperirea nevoilor pe care Armata României le are, în situaţia în care am cedat acest sistem".

Întrebat dacă se ştie în prezent când va trimite România sistemul Patriot Ucrainei, ministrul apărării a răspuns: "nu am această dată, pentru că această dată în momentul de faţă nu există".

Afla mai multe despretîlvarmapnpatriotcompensare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt