Ministrul Agriculturii cere lămuriri: De ce produsele româneşti sunt ofertate de marile lanţuri comerciale la preţuri necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale

Ministrul Agriculturii cere lămuriri: De ce produsele româneşti sunt ofertate de marile lanţuri comerciale la preţuri necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunţat că a ridicat o problemă semnalată de mai multe ori de către producătorii români, şi anume că produsele acestora sunt ofertate de marile lanţuri comerciale la preţuri pe care le fac extrem de necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale respective. „Consider că această situaţie trebuie analizată de Consiliul Concurenţei pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale faţă de cei care produc româneşte”, mai spune ministrul PSD. „Nu am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piaţă alimentele ieftine”, a adăugat social-democratul, citat de Profit.ro.

„Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse româneşti, la preţuri corecte, atât pentru cei care le produc cât şi pentru cei care le consumă. Şi da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preţ cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!”, spune ministrul.

El a mai spus că „faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noştri sunt vândute la un preţ dublu faţă de produsele marcă proprie, în condiţiile în care materia primă şi procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acţionăm.

„Am ridicat astăzi, în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanţuri comerciale la preţuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale respective. Consider că această situaţie trebuie analizată de Consiliul Concurenţei pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale faţă de cei care produc româneşte. Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noştri sunt vândute la un preţ dublu faţă de produsele marcă proprie, în condiţiile în care materia primă şi procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acţionăm!”, a mai precizat Barbu.

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu a spus niciodată că doreşte să elimine de pe piaţă alimentele ieftine, ci vrea ca românii să aibă produse de calitate la preţuri corecte, pe care şi le permit.

„Şi ca să fie clar şi pentru amatorii de senzaţional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piaţă alimentele ieftine. Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la preţuri corecte, suportabile!”, a conchis Florin Barbu.
 

Afla mai multe despremagazinealimente
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt