Miniştrii Apărării rus Andrei Belousov şi american Lloyd Austin discută la telefon despre Războiul din Ucraina

Miniştrii Apărării rus Andrei Belousov şi american Lloyd Austin discută la telefon despre Războiul din Ucraina

Ministrul Apărării rus Andrei Belousov şi secretarul american al Apărării Lloyd Austin au discutat despre situaţia din Ucraina, într-o convorbire la telefon, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, preluat de News.ro.

Andrei Belousov ”a subliniat riscul unei noi escaladări a situaţiei în legătură cu furnizarea de armament american forţelor armate ucrainene”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Convorbirea telefonciă a avut loc marţi, la iniţiativa Statelor Unite, precizează el.

Pentagonul a anunţat, la rândul său, această convorbire - prima de la numirea în funcţie a lui Andrei Belousov, la 12 mai.

Lloyd Austin ”a subliniat importanta menţinerii liniilor de comunicare în contextul războiului pe care Rusia îl poartă împotriva  Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, generalul Pat Ryder.

Rusia consideră că Statele Unite au devenit o parte a Războiului din Ucraina prin autorizarea Kievului să folosească rachete cu rază lungă de acţiune împotriva regiunilor ruse şi Crimeei, o peninuslă ucraineană pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Afla mai multe desprebelousovlloyd austinintalnire
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt