Milano vrea să interzică îngheţata şi pizza după miezul nopţii

Milano vrea să interzică îngheţata şi pizza după miezul nopţii

În încercarea de a ameliora problema zgomotului nocturn, Milano se pregăteşte să interzică gustările de la miezul nopţii.

Oraşul italian propune o nouă lege pentru a interzice îngheţata şi pizza după miezul nopţii. Dacă va fi aprobată, noua lege ar putea intra în vigoare luna viitoare şi ar fi aplicată până în noiembrie.

Propunerea ar urma să interzică orice fel de alimente la pachet, inclusiv pizza şi băuturi, după ora 12:30 în zilele lucrătoare şi după 1:30 în weekend sau de sărbătorile legale. Administraţia oraşului încearcă să rezolve problema zgomotului nocturn de pe străzi.

Luna trecută, primarul oraşului Milano a declarat că „un segment considerabil al populaţiei se plânge de zgomotul excesiv”.

Aceasta nu este prima dată când oraşul italian încearcă să impună interzicerea îngheţatei la ore târzii. În 2013, consiliul municipal – sub conducerea primarului de atunci, Guiliano Pisapia – a eşuat în încercarea de a-i îndepărta de pe străzi pe amatorii de îngheţată la ore târzii. Măsurile propuse au fost întâmpinate cu reacţii negative.

Afla mai multe despremilanolege
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt