Michel, întrebat dacă Iohannis ar putea fi un succesorul său la şefia Consiliului European: El are deja un rol foarte important în Consiliu. Chestiunea NATO nu e una în care să mă pot pronunţa

Michel, întrebat dacă Iohannis ar putea fi un succesorul său la şefia Consiliului European: El are deja un rol foarte important în Consiliu. Chestiunea NATO nu e una în care să mă pot pronunţa

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat, chestionat cum vede şansele ca şeful statului Klaus Iohannis să obţină o funcţie de rang înalt la nivel european şi dacă îl vede ca potenţial succesor al său la şefia Consiliului, că este recunoscător lui Iohannis pentru rolul important pe care l-a avut în Consiliul European. Oficialul străin a adăugat că nu se poate pronunţa cu privire la candidatura preşedintelui României la şefia NATO, deoarece acolo „vor avea loc nişte alegeri şi liderii se vor pronunţa”.

„În primul rând, vă spuneam că domnul Iohannis are deja un rol foarte important în Consiliul European. Ajută foarte mult la construirea de punţi între ţările membre şi îmi exprim, pe această cale, recunoştinţa pentru rolul pe care l-a jucat şi până acum în Consiliul European. Însă, iarăşi nesurprinzător, chestiunea NATO nu este una în care să mă pot pronunţa. Vor avea loc nişte alegeri şi liderii se vor pronunţa”, a afirmat Charles Michel, întrebat cum vede şansele lui Klaus Iohannis de a obţine o funcţie de înalt rang european şi dacă îl vede ca un potenţial succesor al lui la şefia Consiliului European, în conferinţa comună susţinută cu şeful statului român, miercuri la Palatul Cotroceni.

Şeful statului Klaus Iohannis a declarat, că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţie de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european. El a mai precizat că a văzut că alţi oficiali străini au anunţat susţinerea pentru premierul olandez Mark Rutte, pentru această poziţie, însă consideră în continuare că şansele sale sunt rezonabil.

Afla mai multe despreiohannisnatocemichel
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt