Meta îşi va dota ochelarii inteligenţi cu AI

Meta îşi va dota ochelarii inteligenţi cu AI

De luna viitoare, ochelarii smart Ray-Ban vânduţi de Meta vor avea un asistent digital bazat pe inteligenţa artificială, scrie Profit.ro.

Ochelarii inteligenţi vânduţi de Meta şi dezvoltaţi împreună cu Ray-Ban vor căpăta un suflu nou din aprilie, când vor dobândi aportul inteligenţei artificiale.

Compania a anunţat că update-ul pe care-l va lansa luna viitoare va introduce un asistent digital care foloseşte inteligenţa artificială multimodală.

Aflat în teste din decembrie, asistentul reacţionează la „Hey, Meta!” şi oferă răspunsuri prin intermediul difuzoarelor montate pe ramele ochelarilor.

Printre altele, asistentul poate să identifice monumente şi animale, dar şi să facă traduceri în engleză, spaniolă, italiană, franceză şi germană.

Asistentul pare să funcţioneze destul de bine, dar este departe de a fi perfect. Sunt cazuri în care acesta nu identifică corect animalele, de exemplu, mai ales dacă acestea sunt într-o cuşcă la grădina zoologică.

Cu această adiţie, Meta speră să învioreze vânzările ochelarilor săi inteligenţi, care au suferit din acest punct de vedere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt