Mesajul ministrului Culturii despre unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume. Ce spune Raluca Turcan despre unul dintre artiştii României

Mesajul ministrului Culturii despre unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume. Ce spune Raluca Turcan despre unul dintre artiştii României

România participă la Bienala de la Veneţia. Raluca Turcan, ministrul Culturii, a scris pe Facebook: « Suntem mai bogaţi cultural şi sufleteşte ».

«Fiecare artist român, care expune la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume, adaugă o nouă şi frumoasă pagină în memoria culturală a României. Am participat la vernisajul expoziţiei “Ce este munca/What Work Is”, proiectul care reprezintă România la ediţia din acest an a Bienalei de Artă», sustine Raluca Turcan.

« Participarea României la Bienala de la Veneţia este o declaraţie constant reînnoită de apartenenţă la cultura europeană şi mondială . În acelaşi timp, suntem prezenţi la acest eveniment pentru că avem încredere în puterea transformatoare a culturii, în capacitatea ei de a crea punţi peste graniţe, de a conecta oameni, trăiri şi idei, de a descoperi firescul, dar şi ineditul din noi toţi.

Ne-am dorit şi am reuşit să fim mai aproape de scena mondială, prin intermediul acestui proiect cultural romanesc, iar Ministerul Culturii a susţinut pregătirea şi participarea României la Bienala de Artă de la Veneţia ».

Ministrul Culturii a aplaudat iniţiativa artistului Serban Savu.

« Îl felicit pe Şerban Savu, artistul ale cărui lucrări vorbesc despre realităţile sociale şi personale, şi mă bucur să văd o colaborare atât de frumoasă între artiştii din România şi Atelier Brenda din Bruxelles în cadrul Bienalei de Artă de anul acesta!

Îi felicit, de asemenea, pe curatorul acestei expoziţii excepţionale, Ciprian Mureşan, şi pe comisarul României pentru participarea la cea de-a 60-a ediţie a Bienalei, doamna Ioana Ciocan, care, prin munca şi ideile lor, au reuşit să ofere întregului public acest proiect cultural remarcabil!

Mulţumesc tuturor pentru implicarea şi sprijinul acordat în promovarea culturii şi artei româneşti în cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia!

Invit iubitorii de artă să descopere acest proiect excepţional! »

 

Afla mai multe despreraluca turcabruxelles
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt