Medicii nu renunţă. Grevă generală la final de iulie

Medicii nu renunţă. Grevă generală la final de iulie

Medicii vor continua protestele! Este anuntul sindicatelor după ce ieri, Guvernul anunta că a adoptat  o ordonanţă de urgenţă prin care sunt introduse noi măsuri legate de salarizarea personalului din sistemul sanitar public. Executivul susţinea că cei care fac gărzi vor primi bani în plus,  vor avea vouchere de vacanţă şi până la 38 de zile de concediu de odihnă. Este o ordonanţă a amăgirii spun sindicaliştii, pentru că revendicările lor nu au fost rezolvate.

Potrivit ordonanţei de urgenţă adopată de Guvern, de la 1 August, medicii si asistenţii medicali vor primi 500 de lei în plus pe lună dacă fac gărzi, la care se adaugă până la 300 de lei pentru zilele libere şi sărbătorile legale lucrate.  Medicii vor primi 500 de lei mai mult dacă vor face o gardă în plus şi 1.000 de lei dacă fac cel puţin două pe lună. Biologii şi chimiştii vor primi şi ei 500 de lei în plus la salariu dacă fac cel puţin două gărzi pe lună. Aceste majorări salariale, spun sindicaliştii, sunt mai mici decât au cerut la negocieri. 
Guvernul a aprobat şi memorandumul prin care vor fi deblocate 4.000 de posturi în spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Sindicaliştii spun că protestele din Sănătate vor continua toată luna, iar pe 27 iulie va fi declarată grevă generală. 
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt