Medici acuzaţi că au luat mită timp de doi ani

Medici acuzaţi că au luat mită timp de doi ani

Medicii reţinuţi de la Institutul „Marius Nasta” ar fi luat mită de la pacienţi de cel puţin doi ani. Situaţia era cunoscută de conducerea spitalului, după ce mai mulţi pacienţi au făcut sesizări că li s-au cerut bani.

Medicii Cristian Paleru şi Cornel Petreanu sunt cele mai importante persoane reţinute în anchetă. Ei şi-ar fi creat o adevărată reţea formată din rezidenţi şi anestezişti. Odată cu arestarările din dosar, unitatea medicală are acum probleme de personal.

Medicii de la Marius Nasta sunt acuzaţi că de aproape doi ani cer mită de cîteva mii de lei de la pacienţi şi produse vestimentare. Deşi au fost luaţi în colimator de conducerea spitalului, medicii ar fi continuat să ia mită de la pacienţi. Pentru o operaţie, medicii Paleru şi Petreanu ar fi cerut mită 6.000 de lei, bani care erau mai apoi împărţiţi între membrii reţelei.

La Institutul „Marius Nasta”, Paleru şi Petreanu câştigă în jur de 15.000 de lei lunar, fără a pune la socoteală sporurile şi bonusurile pentru gărzi. Cristian Paleru este medic primar la chirurgie toracică din 1999 şi predă la medicină din 2007. Are mii de operaţii la activ şi făcea consultaţii şi intervenţii şi la alte două clinici private din Capitală.

Cornel Petreanu este specialist în chirurgie toracică din 2008. Din 2011 este şi asistent universitar la „Carol Davila”. La fel ca Paleru, Petreanu este doctor în ştiinţe medicale. Pe forumurile medicale, are doar recenzii pozitive din partea pacienţilor care i-ar fi trecut prin mână. 

Odată cu arestarea acestora şi a celorlalţi medici din reţea, conducerea de la „Marius Nasta” spune că, în următoarea perioadă, va fi oproblemă cu acoperirea gărzilor.
Într-un alt scandal de corupţie în sistemul sanitar, ieşit la suprafaţă cu doar câteva zile înainte de cel de la Institutul de Pneumoftiziologie, mai multe stenograme arată cum un şef de la Administraţia Spitalelor împărţea şpaga cu colaboratorii. Este vorba despre Cristian Plută, arestat 30 de zile, după ce a fost denunţat că ar fi luat zeci de mii de euro mită.
Procurorii spun că Plută ar fi primit aceşti bani pentru acordarea unor conrtacte de achiziţii sau pentru numirea unor manageri de spitale din Capitală.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt