Masterclass de operă la Salbek

Masterclass de operă la Salbek
foto: masterclass.salbekoperafestival.ro

Castelul Salbek din Petriş, Arad, o construcţie în stil neoclasic, a găzduit un Masterclass de operă. Mari artişti au ţinut cursuri pentru 22 de tineri din întreaga lume. Ei au urcat pe scenă, alături de Ruxandra Donose, Leontina Văduva şi Ramon Vargas într-o interpretare de excepţie. De altfel, restaurarea Castelului Salbek, achizionat recent, a început deja şi în curând va redeveni o perlă a turismului românesc.

Asistaţi de soprana Leontina Văduva, mezosorana Ruxandra Donose şi tenorul Ramon Vargas, cei 22 de cursanţi s-au pregătit pentru concertul extraordinar de la Arad. 

Tabăra artistică este doar primul pas în încercarea de a restaura Castelul Salbek, unul dintre cele mai frumoase din România. 

La finalul cursului, tinerii au urcat pe scena alături de orchestra Filarmonicii. Cei trei maeştrii de talie internaţională şi cursanţii lor de la International Salbek Opera Masterclass au atras mii de oameni. Piaţa din faţa Primăriei arădene a fost, aşadar, arhiplină.

Pentru pasionaţii de muzică clasică şi operă, spectacolul a fost un adevărat regal. Alţii au venit nu doar ca să ii asculte pe maeştrii, dar şi să-i întâlnească şi se fotografieze cu ei.

Gala Salbek Opera Festival a marchat închiderea Salbek Opera Masterclass şi a Zilelor Aradului 2023. In premieră in Europa, un masterclass de operă a reunit 3 maeştri de talie mondială, care au ajutat artişti tineri să se dezvolte artistic şi personal. 
Începând din 2024, Salbek Opera festival va propune pentru prima dată în România un eveniment de tipul opera picnic festival şi va fi primul  care va invita instituţii cu rang de operă naţională din România şi din ţările vecine, pentru a-şi prezenta producţiile în faţa unui public de elită sub o formă originală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt