Mărturiile salvatorilor ISU Vâlcea care au scos doi copii din apa unui lac îngheţat din Vâlcea, la FOCUS 18!

Mărturiile salvatorilor ISU Vâlcea care au scos doi copii din apa unui lac îngheţat din Vâlcea, la FOCUS 18!

Cei patru salvatori care au scos doi copii de 14 şi 16 ani din apa îngheţată a unui lac din Vâlcea au explicat pentru FOCUS misiunea grea pe care au avut-o. Au ajuns acolo foarte repede, au sărit în barca pe care au adus-o cu ei şi au spart gheaţa, bucată cu bucată, cu vâslele, pentru a-şi face loc să ajungă la cei mici.

Unul dintre salvatori a încercat să capteze atenţia copiilor aflaţi la un pas de moarte, pentru a le da încrederea că vor reuşi să ajungă la ei. A vorbit cu ei fără încetare de pe margine.

Echipa de salvatori a ştiut în fiecare moment că un pas făcut greşit poate însemna moarte pentru copiii aflaţi în apa îngheţată. ,,Nu am avut prea mult timp să gândim, să facem o recunoaştere a situaţiei pentru că unul dintre copii deja era în apă, se scufunda, nu prezenta siguranţă că ar putea să stea deasupra apei, celălalt copil nu mai putea să-l ajute pe cel cu care era, practic noi nu am avut timp de gândit. Am luat barca cât am putut de repede, am pornit foarte repede motorul bărcii şi am pornit spre ei", a spus pentru FOCUS unul dintre salvatorii de la ISU Vâlcea.

,,Intervenţia a fost foarte grea pentru că gheaţa obtura foarte mult traseul bărcii, colegii au trebuit cu vâsle, cu colac, cu ce s-a putut să spargă gheaţa şi cu ajutorul motorului să avanseze cât se poate de repede", este mărturia căpitanul Rădulescu Ion Cristian, coordonatorul intervenţiei.

Ce au explicat salvatorii ISU Vâlcea despre misiunea lor contra cronometru, vedeţi la FOCUS 18!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt