Mariana Câmpeanu, fost ministru PNL al Muncii: Reforma sistemului de pensii este întru totul viziunea liberală

Mariana Câmpeanu, fost ministru PNL al Muncii: Reforma sistemului de pensii este întru totul viziunea liberală

Mariana Câmpeanu, fost ministru PNL al Muncii spune că "reforma sistemului de pensii aduce echitate pentru milioane de pensionari. Colegii liberali Marcel Boloş şi Daniel Baciu au realizat ce alţii credeau că este imposibil".

"Recunosc că la nivel personal simt o emoţie specială odată cu reforma sistemului de pensii. Este întru totul viziunea liberală, încurajarea muncii prin oferirea unui tratament egal: la muncă egală, plată egală. Astfel, pensiile vor reflecta contribuţiile sociale, iar pensionarii cu vechime mai mare de 25 de ani vor beneficia de creşteri substanţiale datorită acordării punctelor de stabilitate.

Recalcularea pensiilor aduce în sfârşit echitate pentru milioane de pensionari, un vis pe care l-am avut şi eu ca ministru. Colegii liberali Marcel Boloş şi Daniel Baciu au făcut o treabă excelentă, înţeleg poate mai bine ca oricine că nu a fost deloc uşor. În definitiv, au realizat ce alţii credeau că este imposibil. Şi merită toate felicitările pentru asta. Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi să nu uităm că întreg procesul a fost iniţiat de Raluca Turcan, şi ea fost ministru al Muncii", a scris Mariana Câmpeanu pe pagina sa de Facebook.

În ultimii 4 ani punctul de pensie a crescut cu 60%

"În urma acestor creşteri de pensii, peste 90 de mii de pensionari care azi primesc pensie minimă vor ieşi din această categorie. Foarte important, nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pensiilor.

Susţinerea pensionarilor a fost o politică constantă a PNL. Prima dublare a pensiilor s-a făcut în 2008. În 2008 şi 2009 s-a început creşterea punctajelor pentru grupele de muncă, iar în 2009 s-a introdus pensia minimă (socială). Şi să nu uităm că în ultimii 4 ani punctul de pensie a crescut cu 60%. Acest lucru demonstrează preocuparea constanta a PNL pentru asigurarea unui trai decent pensionarilor", a adăugat fostul ministru PNL al Muncii.

(Elena Andrei)

 

Afla mai multe desprepnlpensiiministrul muncii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt