Marea dezbatere Harris vs. Trump are loc în această noapte. Americanii îl ştiu deja pe Trump. Pentru Kamala Harris însă, miza dezbaterii e uriaşă

Marea dezbatere Harris vs. Trump are loc în această noapte. Americanii îl ştiu deja pe Trump. Pentru Kamala Harris însă, miza dezbaterii e uriaşă

Prima şi posibil singura confruntare electorală directă dintre Donald Trump şi Kamala Harris ar putea schimba dinamica unei competiţii foarte strânse. Miza este mare pentru ambii candidaţi, dar mai importantă pentru Harris, care încă se prezintă alegătorilor.

Pentru vicepreşedinta Kamala Harris, dezbaterea din această noapte este un moment de mare risc, dar şi de posibilă recompensă, care va testa, posibil decisiv, capacitatea ei de a ajunge la Casa Albă.

Dezbaterea Trump-Harris va avea loc la Philadelphia, la National Constitution Center, şi va fi moderată de David Muir şi Linsey Davis de la televiziunea ABC News. Dezbaterea începe la 9 seara, ora locală – 4 dimineaţă miercuri, ora României.

Lucrurile sunt simple. Majoritatea alegătorilor ştiu deja ce părere au despre Donald Trump, cunosc politicile şi caracterul fostului preşedinte, dar mai puţini ştiu ce părere au despre Harris – sondajele relevând nevoia lor de a afla mai multe informaţii.

Evident, Harris are nevoie de mulţi dintre aceşti alegători – inclusiv unii independenţi, republicani anti-Trump, alegători albi mai în vârstă, latini şi afro-americani – pentru a-l înfrânge pe Trump pe 5 noiembrie.

În cadrul dezbaterii, ea va încerca să demonstreze că nu este candidata „periculos de liberală” aşa cum o cataloghează Trump, ci o versiune mai moderată şi mai experimentată decât cea prezentată în scurta sa campanie prezidenţială din 2020, scrie Hotnews.ro. Şi, deşi a fost vicepreşedintă timp de 3 ani şi jumătate, va încerca să se prezinte ca o candidată a schimbării – şi să îl prezinte pe fostul preşedinte ca pe o voce a trecutului, care divizează ţara. 

Dezbaterea are loc într-un moment crucial al campaniei. După ce l-a înlocuit pe preşedintele Biden pe lista democraţilor şi s-a bucurat de un val de entuziasm, Harris a ajuns, în sondajele recente, practic la egalitate cu Trump în statele-cheie şi la nivel naţional.

Un sondaj New York Times/Siena publicat la sfârşitul săptămânii a arătat însă că 31% dintre alegători cred că trebuie să „afle mai multe” despre Harris, faţă de doar 12% care au spus acelaşi lucru despre Trump.

Regulile de marţi vor urma un format similar dezbaterii Biden-Trump, cu microfoanele candidaţilor atent manevrate (deschise doar pentru candidatul care răspunde întrebării moderatorilor) şi fără spectatori în studio.

Harris şi Trump se vor confrunta cu întrebări din partea prezentatorilor ABC Linsey Davis şi David Muir, având la dispoziţie două minute pentru răspuns şi două minute pentru replică, cu un minut suplimentar de follow-up. Nu vor fi permise notiţe pregătite.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despretrumpdezbaterecasa albaharris
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt