Marcel Ciolacu va propune modificarea legislaţiei, astfel încât autorităţile locale să fie obligate să angajeze persoane cu dizabilităţi

Marcel Ciolacu va propune modificarea legislaţiei, astfel încât autorităţile locale să fie obligate să angajeze persoane cu dizabilităţi

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că este nevoie de o mai mare implicare a statului, a societăţii şi a mediului de afaceri pentru asigurarea unei vieţi mai bune pentru persoanele cu dizabilităţi, nefiind suficient să existe legislaţie şi să se mărească alocaţiile.

”Până acum, legislaţia te lasă – dacă nu îndeplineşti – să plăteşti statului anumiţi bani. Cred că este o abordare greşită (...) Dacă o autoritate locală doreşte să nu aplice această lege, trebuie să aibă o negaţie de la dvs (Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România – n.r). O să propun această modificare a legislaţiei, pentru că dreptul la muncă şi dreptul de a fi implicaţi în societate este cel mai importrant”, a mai declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Premierul a mai afirmat că nu este normal să existe ”o crăpătură” în lege, astfel încât angajatorul să aibă şi altă variante.

”Este insuficient să plătim alocaţii sau să facem legi. Nu cred că prioritar pentru dvs este a statul să mărească anumite sume. Este important şi acest lucru, dar nu este determinant. Determinant este accesul dvs la o viaţă cât mai normală”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt