Marcel Ciolacu anunţă finanţare de 600 de milioane de euro de la BEI pentru A7 şi 500 de milioane de euro pentru modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal–Bucureşti–Constanţa

Marcel Ciolacu anunţă finanţare de 600 de milioane de euro de la BEI pentru A7 şi 500 de milioane de euro pentru modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal–Bucureşti–Constanţa

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul vine în şedinţă cu finanţare pentru Autostrada Moldovei, de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, suma reprezentând jumătate din bugetul necesar construcţiei A7. De asemenea, Guvernul aprobă modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa, proiect de 500 de milioane de euro, care va permite să mergem cu trenul din Bucureşti la munte şi la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul ţărilor europene.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa Executivului că pentru Autostrada Moldovei Guvernul vine cu o finanţare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii.

”Suma reprezintă jumătate din bugetul necesar construcţiei A7”, a spus Ciolacu.

Premierul a precizat că tot în regiunea Moldovei au un alt proiect rutier important, de peste 550 de miloane de euro, centura de ocolire a oraşuluii Gura Humorului.

”Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum naţional extrem de circulat din zonă, cu impact economic major pentru transportul de marfă”, a arătat premierul.

Marcel Ciolacu a anunţat că şi în domeniul feroviar sunt investiţii mari, care prind viteză.

”Aprobăm modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa, proiect de 500 de milioane de euro. Asta ne va permite să mergem cu trenul din Bucureşti la munte şi la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul ţărilor europene”, a spus premierul. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt