MAE: Alţi 8 români, şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au ajuns în România

MAE: Alţi 8 români, şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au ajuns în România

Un nou grup de opt persoane, cetăţeni români şi familiile acestora, evacuate din Fâşia Gaza, a ajuns, duminică, în România, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE precizează că, duminică, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 8 persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza, au fost transportate în România.
”Menţionăm că, în cursul zilei de 7 decembrie 2023, 9 persoane, cetăţeni români şi membri de familie, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt.  Au fost însoţite până la Cairo, de unde 8 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în R.A. Egipt”, transmite MAE.
Până în prezent, 288 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâşia Gaza.
MAE adaugă că dialogul continuă cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni care au solicitat acest lucru, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Afla mai multe desprefâşia gazaromânievacuaţi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt