Londra impune sancţiuni împotriva ''propagandiştilor şi media de stat'' ruse

Londra impune sancţiuni împotriva ''propagandiştilor şi media de stat'' ruse

Guvernul britanic a anunţat joi o nouă serie de 14 sancţiuni vizând "propagandişti şi media de stat" ruse, între care structurile care administrează RT şi Sputnik, pentru a contracara "minciunile" Kremlinului, ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina, potrivit AFP.

"Războiul (preşedintelui rus Vladimir) Putin în Ucraina se bazează pe un torent de minciuni", a indicat şefa diplomaţiei britanice Liz Truss într-un comunicat, "şi acest ultim set de sancţiuni de până acum îi vizează pe propagandiştii imorali care vehiculează ştiri false şi naraţiunile lui Putin".

"Vom continua să impunem sancţiuni pentru a creşte presiunea la adresa Rusiei şi a ne asigura că Putin pierde în Ucraina. Nimic şi nimeni nu este exclus'', a adăugat ea.

Printre ţintele Londrei figurează în special TV Novosti, structură publică care controlează canalul RT interzis în Uniunea Europeană şi Marea Britanie; Rossia Segodnia, entitate publică care controlează agenţia de presă Sputnik; Aleksandr Jarov, şeful Gazprom-Media; Serghei Briliov, cunoscut jurnalist de la televiziunea publică care l-a intervievat pe Vladimir Putin.

Pe partea militară este vizat Mihail Mizinţev, directorul Centrului naţional rus pentru gestionarea apărării, care comunică despre operaţiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

Citată de agenţia de presă RIA Novosti, Margarita Simonian, redactorul-şef al RT, a calificat aceste sancţiuni drept o "insultă".

Aceste noi sancţiuni ridică la peste 1.000 numărul de indivizi şi entităţi ruse şi belaruse supuşi sancţiunilor de către Londra în urma invaziei ruse în Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Premierul britanic Boris Johnson a îndemnat miercuri la "continuarea intensificării sancţiunilor" împotriva Rusiei până la retragerea ultimului soldat rus din Ucraina.

Guvernul său a anunţat, de asemenea, un nou regim de sancţiuni pentru a împiedica oligarhii ruşi să aibă acces la serviciile tehnice în sectoarele aerian şi maritim. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt