Live-uri pe TikTok în timpul orelor

Live-uri pe TikTok în timpul orelor

Dimineaţa TIK-TOK, la prânz TIK-TOK,, seara TIK-TOK. Este generaţia născută şi crescută cu  tehnologia. Şi au ajuns atât de dependenţi încât nici măcar în timpul orelor nu pot să renunţe la live- uri. De faţă cu profesorii, mulţi elevi se filmează şi chiar îşi bat joc  de dascălii lor. Pentru adolescenţii aprecierile sunt mai importante decât lecţiile.

Dar şi provocăriile din mediul virtual sunt pe măsură. Specialiştii atrag atenţia asupra acestui fenomen care îi influenţează negativ pe tineri şi spun că elevii din întreaga ţară au devenit dependenţi de reţelele de socializare. 

Deşi profesoara a început să predea, live-ul acestor adolescente nu a fost oprit. Ba mai mult, ele  au ignorat-o în continuare pe femeie. Alte materii, live-urile rămân. Alţi adolescenţi recunosc pe live-uri cum chiulesc.  Adolescenţii par să fie mai preocupaţi de like-urile şi de cadourilele de pe TIK-TOK decât de şcoală.
Unele adolescente nu ţin cont de faptul că sunt la şcoală. Folosesc un limbaj vulgar.Sunt atente la aspectul fizic şi mai puţin la lecţiile predate de profesor. Din unele live-uri reiese faptul că deşi ora a început, elevii sunt nesupravegheaţi.
Specialiştii atrag atenţia că acest fenomen ia amploare în rândul adolescenţilor. Mai mult, acestora le sunt afectate performanţele, iar folosirea telefonului  în timpul orelor reprezintă lipsă de respect faţă de dascăli. Nici reprezentanţii elevilor nu sunt de acord ca elevii să facă live-uri în timpul orelor.
Chiar dacă este interzisă folosirea  telefoanelor în timpul orelor, profesorii nu pot să le ridice fiindcă ele pot fi folosite de elevi ca să surprindă un abuz din partea dascălului.
Recent la un liceu din Cluj, unui adolescent i s-a supraîncălzit telefonul şi a luat foc. Când au văzut ce se întâmplă, elevii au părăsit sala şi au anunţat conducerea unităţii de învăţământ despre incident.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt