Litoralul românesc, mai scump de astăzi. Cu cât au crescut preţurile faţă de anul trecut

Litoralul românesc, mai scump de astăzi. Cu cât au crescut preţurile faţă de anul trecut

Litoralul românesc este din ce în ce mai scump. Faţă de anul trecut, preţurile au crescut 15%, conform Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. În plus, tarifele la cazare cresc de astăzi cu 10-15%. Chiar şi în aceste condiţii, gradul de ocupare de peste 90%.

Atât produsele, cât şi serviciile de pe litoralul Mării Negre înregistrează costuri mult mai mari faţă de anul trecu. În plus, de astăzi, hotelierii au crescut preţurile. Astfel, românii trebuie să scoată din buzunar şi mai mulţi bani. Tarifele la cazare s-au mărit cu 10-15%. Este prima majorare din acest sezon estival, având în vedere că în această perioadă intrăm în vârf de sezon.

Un şezlong în staţiunea Mamaia pleacă de la 60 de lei pentru o zi întregă. De asemenea, pentru o porţie de hamsii, românii trebuie să plătească 30-50 de lei. Preţul diferă în funcţie de zona de pe litoral.  Nici măcar bere nu este mai ieftină. Pentru un pahar românii ce merg în vacanţă trebuie să plătească mai mult de 10 lei.

Se pare că cele mai accesibile staţiuni sunt Eforie Nord, Neptun sau Olimp. Dar chiar şi aici, românii se plâng de tarife foarte mari.

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprelitoraltarifemarea neagra
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt