Litoralul Mării Negre, lovit de furtună

Litoralul Mării Negre, lovit de furtună
foto: facebook.com/meteoplus

Urmările furtunii violente, care a lovit regiunea Dobrogei se văd şi acum. Pe litoralul românesc şi cel bulgăresc a fost prăpăd. Ambarcaţiuni scufundate, plaje înghiţite de apă, şuvoaie pe faleze şi străzi transformate în lacuri. Pompierii şi celelalte structuri de salvare au avut sute de intervenţii.

Valurile au depăşit şase metri înălţime, iar pe mal vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră. Rafalele chiar au depăşit cu mult aceste valori. Un localnic a filmat cu telefonul aceste imagini. E staţiunea Vama Veche. Marea a măturat totul în cale. Plaja a fost înghiţită, iar apa a ajuns până la primul rând de case. Plaja nu mai există. 

La Constanţa, oamenii încercat să scoată la suprafaţă ambarcaţiunile scufundate. Aproape toate bărcile ancorate la marginea falezei, în zona teraselor, s-au scufundat. Pagube mari au şi administratorii teraselor. 

În centrul oraşului Constanţa, mai multe străzi au fost inundate, intersecţiile transformate în lacuri. Primăria a retras de pe gtraseu autbuzele electrice. Urmările se văd şi după 48 de ore. Acest grup de muncitări încearcă să ridice scheletul unui acoperiş de bloc, care a distruc un parc şi un loc de joacă. 

În 12 ore, în dispeceratele steucturilor de urgenţă din Dobrogea telefonele s-au înroşit. În Tulcea şi Constanţa au fost peste 1000 de apeluri ale celor care au cerut ajutor pri au semnalat diferite situaţii. 

Ciclonul a lovit puternic şi Bulgaria. Au fost valuri de 12 metri înălţime, ploi şi vânt puternic, iar doi oameni au murit. Scolile au fost închise şi astăzi, iar autorităţile încearcă, acum, să cureţe şoselele, în zonele în care a fost decretată starea de urgneţă. În unele regiuni de la mare, acelaşi ciclon a adus şi zăpadă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt