Ligia Deca (PNL) anunţă proiectul Şcoli sigure, derulat împreună cu UNICEF şi Comisia Europeană

Ligia Deca (PNL) anunţă proiectul Şcoli sigure, derulat împreună cu UNICEF şi Comisia Europeană

Ligia Deca demarează proiectul „Politici şi resurse pentru şcoli sigure şi suportive”, derulat în colaborare cu UNICEF şi Direcţia Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale a Comisiei Europene: "Planul de combatere a violenţei şcolare devine realitate. Este o continuare a eforturilor mele şi ale Ministerului de combatere şi prevenire a violenţei şi a consumului de droguri în mediul şcolar".

“Planul de combatere a violenţei şcolare devine realitate o dată cu demararea activităţilor din cadrul proiectului „Politici şi resurse pentru şcoli sigure şi suportive”, derulat de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu UNICEF şi Direcţia Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale a Comisiei Europene (DG REFORM)”, anunţă Ligia Deca, ministrul Educaţiei. 

Aceasta explică faptul că datorită acestui proiect România va beneficia de o analiză reprezentativă la nivel naţional cu privire la abilităţile sociale şi emoţionale ale elevilor de gimnaziu; ghiduri fundamentate ştiinţific pentru integrarea dezvoltării socio-emoţionale în predare şi managementul clasei; resurse privind utilizarea sănătoasă a tehnologiei, internetului şi social media; curs de formare pentru comunitatea şcolară pentru promovarea unui climat pozitiv şi sigur.

“Această iniţiativă este o continuare a eforturilor mele şi ale Ministerului Educaţiei de combatere şi prevenire a violenţei şi a consumului de droguri în mediul şcolar“, subliniază Deca.

Amintim că Ministerul Educaţiei este parte a efortului interministerial, la iniţiativa ministrului liberal Cătălin Predoiu, în care sunt incluse MAI, Ministerul Culturii, Ministerul Familiei, lansată în anul 2023. În urma acestui parteneriat între instituţii, elevi din toată ţara au beneficiat de campanii de informare şi activităţi la clasă derulate de poliţişti, reprezntanţi ai ONG-urilor de profil şi ai instituţiilor din subordinea ministerelor implicate, despre pericolele consumului de droguri şi ale violenţei în mediul şcolar.

 

Afla mai multe despreligia decaministrul educatiei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt